Waterzooi de poulet
Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Waterzooi de poulet. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Waterzooi de poulet is one of the most favored of current trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look fantastic. Waterzooi de poulet is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Waterzooi de poulet, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Waterzooi de poulet delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Waterzooi de poulet is 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Waterzooi de poulet estimated approx 2 heures.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Waterzooi de poulet using 13 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
Le waterzooi c'est la poule au pot belge, pardon flamande. A la base on faisait le waterzooi avec du poisson (c'est délicieux aussi) qui était un produit bon marché. Aujourd'hui on le fait aussi avec du poulet !
Ingredients and spices that need to be Get to make Waterzooi de poulet:
- 1 poulet (fermier bien sûr) coupé en 8 morceaux
- 2 gros navets
- 4 carottes
- 3 poireaux
- 1 oignon piqué de clous de girofle
- 1 céleri-branche
- 12 petites pommes de terre bien fermes
- 1 bouquet garni
- 50 gramme de farine
- 10 dl crème fraiche épaisse
- 120 grammes de beurre
- 1 jaune d'oeuf
- 1 bouquet de persil
Instructions to make to make Waterzooi de poulet
- Pochez le poulet dans 2-3 litres d'eau avec le bouquet garni et l'oignon piqué (n'hésitez pas à rajouter le vert des poireaux et toutes les parures de légumes). Cuisson : 1h/1h30.
- Taillez les légumes en julienne. Faites revenir une dizaine de minutes chaque légume séparément dans du beurre. Réservez.
- Faites cuire les pommes de terre à la vapeur et réservez-les.
- Quand le poulet est cuit, filtrez le bouillon et réservez-le.
- Enlevez la peau, les cartillages du poulet. Réservez les morceaux dans un fond de bouillon chaud.
- Préparez un velouté : faites un roux avec le beurre restant et la farine. Ajoutez un bon litre du bouillon filtré. Délayez au fouet à feu doux. Hors du feu, ajoutez le jaune d'oeuf et la crème.
- Tout est prêt. C'est le moment d'assembler. Rajouter les légumes aux morceaux de poulet. Nappez avec le velouté. Rectifiez l'assaisonnement. Les pommes de terre sont servies à part. Nous avons choisi de servir dans une jolie casserole mais on peut aussi se la jouer 'grand restaurant' et servir 'à l'assiette' ! Dans les deux cas, servez dans des assiettes creuses. Soyez généreux en persil haché et hop c'est prêt.
- NB : il vous restera du bouillon que vous utiliserez pour un potage, un risotto......
As your experience and confidence expands, you will discover that you have more natural control over your diet regimen and adjust your diet to your individual preferences over time. Whether you want to serve a dish that uses less or even more active ingredients or is a bit basically hot, you can make basic modifications to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. When it comes to standard food preparation abilities for newbies you don't require to learn them but just if you master some easy cooking strategies.
This isn't a total guide to quick and also very easy lunch recipes but its good food for thought. Ideally this will get your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Waterzooi de poulet. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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