Shakshouka d'été
Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, Shakshouka d'été. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Shakshouka d'été is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is appreciated by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Shakshouka d'été is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Shakshouka d'été, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Shakshouka d'été delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Shakshouka d'été is 2 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Shakshouka d'été estimated approx 40 min.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Shakshouka d'été using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
C’est bientôt la rentrée et on est en pleine saison des tomates ici, dans le nord! Ce sont des belles tomates qui sont restées au soleil longtemps et elles sont bien juteuses. Vous pouvez les utiliser en coulis, ou si vous recherchez une recette bien gourmande et fondante, je vous propose aujourd’hui ce superbe shakshouka d’été 🌞
Et je vous avoue tout de suite que ça a été l’une de mes recettes préférées de ces derniers temps. Mr a même lâché un « wow » quand il l’a goûté. Le moment « peps » de cette recette est certainement l’épice ras-el-hanout donc si vous en avez, utilisez-le! Et si vous n’en n’avez pas, allez l’acheter dans votre magasin en vrac du coin sans plus attendre 😉
Allez, je ne vous fais pas plus attendre! Voici la recette:
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Shakshouka d'été:
- 2 poivrons (rouge et jaune de préférence – ils sont plus doux)
- 4-5 belles tomates (variétés anciennes si vous pouvez, elles sont bien juteuses!)
- 1 oignon rouge
- 3 gousses d’ail
- 1 càs de ras-el-hanout
- 1 càc de curcuma
- 2 à 3 oeufs
- Huile d'olive
- Sel
Steps to make to make Shakshouka d'été
- Rincer les poivrons et les tomates. Enlever le trognon. Couper les poivrons en petits cubes. Couper les tomates en cubes de taille moyenne. Eplucher oignon et ail. Hacher l’ail, émincer l’oignon
- Dans une sauteuse, ajouter un bon trait (ou deux) d’huile d’olive. Une fois que l’huile est bien chaude, faire revenir ail et oignon quelques minutes (2-3 max) jusqu’à ce qu’ils commencent à devenir translucides. Ajouter les poivrons, et laisser cuire à feu moyen doux jusqu’à ce que l’odeur imprègne vos narines 😉
- Ajouter ensuite les tomates, le curcuma, le ras-el-hanout et le sel. Couvrir et laisser mijoter 15 min. Rectifier l’assaisonnement si nécessaire
- A l’aide d’une cuillère, faire des petits nids et y casser les oeufs. Re-couvrir et laisser mijoter encore 5 min, jusqu’à ce que le blanc d’oeuf ai cuit mais que les jaunes restent coulants. C’est le moment parfait pour mettre ce plat à table. Bon appétit! 🎉
As your experience as well as self-confidence grows, you will discover that you have extra natural control over your diet and adapt your diet to your individual preferences in time. Whether you wish to offer a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a bit essentially zesty, you can make basic modifications to attain this goal. In other words, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental food preparation skills for beginners you do not require to learn them yet just if you master some straightforward cooking strategies.
This isn't a total guide to fast and also very easy lunch dishes however its excellent something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many square meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Homemade Shakshouka d'été. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment